Naslovnica PONOSNA ŽENA Horoskop – LJUBAV I SEKS: Ribe su nimfomanke, Rakovi neoprezni i bojažljivi,...

Horoskop – LJUBAV I SEKS: Ribe su nimfomanke, Rakovi neoprezni i bojažljivi, a Vodolije privlače udvarače kao magnet..

105
0
Podijeli objavu

Sada vam pružam priliku da, ukoliko se odlučujete na brak ili ako ste već udati ili oženjeni, bolje upoznate “bračne osobine” svoga partnera.

Jer, ko zna, možda će vam baš ovo pomoći da se više volite i bolje razumete u braku! Pošto se načelno rukovodim idejom da za svakog u Univerzumu postoji barem po jedan idealan partner – lonac i poklopac – krpa i zakrpa, nudim vam mogućnost da saznate nešto više o sopstvenim mogućim vezama.

Ovo vam može pomoći da i pre nego što stupite u neku vezu vidite, koliko-toliko, mogućnosti za njen uspeh i opstanak, ali, i da isto tako budete spremni na predvidljive i nepredvidljive partnerove reakcije. Ako kasnije, u nekom momentu života, pomislite da sam pogrešila u proceni, razmislite da niste ipak vi negde pogrešili u odnosima sa partnerom ili on sa vama. Ali, i pored svega, postoji utvrđena činjenica i da je ljubav slepa, a odluka, možda i životna, je na vama!

OVAN – ONA

U seksu je impulsivna, strastvena, spontana i vedra i treba brzo da zadovolji svoju seksualnost, u protivnom je nemirna. Zato rado oblači uniformu, voli žive boje, a sve da bi poput cveta privukla željenog leptira. Traži kompletnog muškarca: jakog da je ukroti, a nežnog da je mazi – ali usput da njena reč redovno bude poslednja. Želi sve da doživi vizuelno i uzbudljivo, osećanja su joj vatrena, ljubi strasno, daje povoda i udesiće prigodni ambijent i atmosferu, a zatim, kao ženski majstor taktizira, uzmiče, i ne da se zavesti. Nudi se već pogledom, ali dobro zna dokle sme deliti ljubavnika s drugom, ne skuplja slike glumaca; partneru nameće komplekse i sukobe. Nikako ne dozvoljava mešanje u svoje lične stvari, na dužnosti je vredna i čestita. Čvrsto se drži stava “vernost za vernost”, a u slučaju neverstva partnera, preljubu će učiniti samo kao revanš. Boji se ljubomore, zato odlučno “spaljuje” svoja osećanja ako oseti da je u ljubavi izdana. Ako sazna za partnerovo neverstvo, od njega odmah zahteva objašnjenje. U seksualnom odnosu je topla i vibrirajuća, veoma vatrena, voli ekcentrične poze i predigru. Ako je plavuša, voli da naleti na crnomanjastog. Ima svež ten, živahne kretnje, malo je maljavija i ima seksi mladeže, a ponekad zna da i ugrize.

OVAN – ON

Ovan je vrućeg karaktera, uvek nešto gori. Oštra razlika da i ne; neće ništa polovično, zato treba više dobrih aspekata da ga žena podnese. Uvek usmeren prema gore, kao plamen, dinamični idealist kome su potrebna uzbuđenja. Traži ženu koju ne mora kontrolisati, da se može posvetiti ambicijama. Netrpeljiv je, ne trpi mešanja u posao, stalno u nekoj agresiji.
Meša se u tuđe odnose, hoće da vidi sve jasno, čisto i precizno. Riskira samo neka se afirmira, ne meri reči, goruća osećanja teraju na brzi utrošak snaga pa je u zreloj dobi već umoran. Ljubav dokazuje delima, ne zna rečima. Osvaja brzim spontanim nastupom, pozom, uniformom, distinkcijama. Neveru ne praša i lako se odluči na raskid. Veran tek toliko što stvar nije planirao; inače verniji u zrele dane. Aktivan ali seksualni odnos bez predigre i brzo prelazi na “bračnu dužnost”. Žilav i snagu hoće trošiti u rad, eros je tek za odmor.

BIK – ONA

Ona je senzualna, bujna, jedra, plodna, rodna “kud je pipnem sva je masna”. Ljubav sazreva polako bez romantike, više je privlači plod nego cvet. Zna voleti i biti verna, ljubljenje i seksualni odnos imaju presudno značenje; ipak oprašta partneru ako s njim ne doživi potpuno zadovoljstvo; oprašta i nevernost sve dok joj ne bude ugrožena materijalna sigurnost. Seks je nekako pitanje domaćeg života, sa dobrom predigrom doživi kompletno uživanje, ali se ne tuži nikome ako je to uživanje mimoiđe. Osvaja svojom ženstvenošću i spokojnošću, pesmom i virtuoznom ljubavnom igrom, koja goni na pomisao kao da je to negde već učila. Pada na darove, Čašćenja, komplimente i novac. Nevernost će učiniti nakon dugih neslaganja i većih razočaranja, što joj se može pročitati na melaholčnom izrazu lica. Robustna erotika, treba je zagrejavati; muzika i vino dobro će poslužiti.

BIK – ON

Bik je nekako tup za finija osećanja, notorni domaćin, koji gomila, troši i dočekuje gosta. Tolerantan i dobroćudan. Strast latentna; voli materijalna dobra, pa i ženu oseća kao neki dodatni luksuz. On treba ženu za kuću, a krevet je dabome u kući. Prilazi ženi nakon što su poslovi završeni.
Voli suknje ali ne trči za njima; osvaja ležernošću. Veran je po inerciji, predano osigurava ženu, uz njenu blizinu doživi sve užitke ali se ne stara za predigru. Misli da je dovoljno jak pribor Libido i potencija što dolazi od viška ishrane. Prašta flert, za težu nevernost postaje tek indiferentan na sve žene. Radi komoditeta teško se i posvađa. Nikad ne ispituje ženinu prošlost.

BLIZANCI – ONA

Ona je detinja duša, pristup jednostavan i lak, dozvoljava zadirkivanja pa i ljubljenje. Nedužan flert, voli milovanje, ali je ne zanima strastveni stisak, meša fikcije i stvarnost pa osećaj izbije u nepovoljan čas. Međutim, za brak pravi računicu. Voli muža, druga i ljubavnika, bezbrižna shvatanja, koji se divi njenoj svežini. Slatka ironija, mrzi dramatiziranje, smetaju joj upadice, raduje se smešnim darovima, s malo humora razbije mrzovolju. Ovaj đavolčić prezire moral, površno je poljubi i već je zadovoljena. Dosadi joj monotonija, često u seksualnom odnosu treba izmišljati poze. O deci ipak brine. Ne planira nevjeru, padne slučajno na izletu, žuru, iz čiste znatiželje. Inače nudi i ne da, ima spremnu temu za otpor, deluje šarmom i ubeđuje da si od nje imao sve. Tesna i neuigrana. Ako je bludnica, onda uglavnom za novac. Cena po kaputu.

BLIZANCI – ON

On je kao dim, sad ovde sad tamo, povinjava se na svakom vjetru. Često nemiran i pokretljiv, nesiguran i ne drži do ponosa. Nema kompleksa ni erotskih dilema. Čezne za lakim senzacijama i promenljivim malim uzbuđenjima, bez toga mu nema stimulacije. Ne daje se vezati uz kuću, ali će novac s lakoćom namaknuti. Kao partner u kući je dobar, troši, uglavnom, na kućno domaćinstvo i lako ga je razonoditi vicevima i maskaradama. Dosta je naivan i treba partnera sa jačim principima.
Dublji i stalni poslovi ga zamaraju. Svaka nova situacija ga razvedri i ojača. Za svoju ženu to je vrabac koji doleti i odleti, nema u njemu ni zavisti ni ljubomore, da bi slučajno nevjerstvo zamazao nekim humorom. Ali u kuću nikada neće uvesti ljubavnicu. Ako ga društvo ne povuče ostaće stalno veran. Pošto ne zna mrzeti, ni ljubav mu nije baš duboka. Ulazak u brak dobro planira, a decu ne zna očinski podučiti. Eros ga ne zanima puno, verovatno ne zna čak ni dobro ljubiti, seksualni odnos kao u nekoj žurbi, osvaja trikovima i komplimentima i darovima, zna da nasrće i obleće, laska i dodijava, ne da reč suparniku.

RAK – ONA

Ne pokazuje toliko spoljašnje draži, telesna strast latentna, mirna, povučena, nećka se i na ženidbenu ponudu princa. Izvor topline; iz nje izviru tiha bujna osećanja, čar mašte i noći. Neoprezna, bojažljiva, žena iz romana, podložna svakom uticaju pa je neodgovono ocene kao lakšu robu. Nikad ne otkriva ljubav, u smišljeno priređenoj romantičnoj zamki padne zbog neotpornosti, kasnije dugo trpi i plače. U mislima putuje, grubu javnost ponekad proživljava kao san. Kao devojka ne poznaje eros, promaši izbor, posrne. Kao žena veoma je odana domu, mužu i deci. Bez dece život je promažen, grli kakvu životinju, pribjegava religiji. Ta bolna školjka, blaga, pritajena, promenljiva, treba jakog prijatelja da je zaštiti. Obično bujne grudi. Još duboko mokra, šumski gejzir, noćna nimfa. Eros je u braku svetinja, izneveri se u snovima, na podmetnuto piće, jedrilicu, legende. Tama i san dočaravaju svemoguće poze i više strasti. Ni uvodno ljubljenje nije potrebno. Ako je prevarena, prašta i pati; teške obmane mogu je odvesti u nostalgiju i tragediju. Mati koja se žrtvuje.

RAK – ON

Rak je savitljiv i pronicljiv. Kao mladić troši u veselom društvu, kao oženjen brine toliko o kući i deci da ga žena mora terati iz kuće. Nekad kao nagonski gradi kuću uz vodu, neguje vrt i domaće životinje. Priča deci o dedovima, skuplja uspomene, pamti pojedinosti, nastavlja tradiciju. Treba malo dobrih aspekata pa da brak bude sretan. Prilagodi se svakom tipu, prašta prestupe, snosi sudbinu; treba ženu koja će sređivati njegove zamršene preokupacije, pojednostavniti život, učvrstiti stalnost.
Eros u mladosti služi da se popuni stalna žeđ za duševnim doživljajima i promenama. Kao oženjen iznenada se odriče društva i prekida sve ranije avanture. Neveran tek ako nema duševnog mira ili ako se preda piću. Libido obilat, erotski spoj mlitav, znojan, spontan; kao običaj, smirenje ili lek iza neke depresije. Treba praktičnu i marljivu ženu, koja previše ne popušta.

LAV – ONA

Lavica ima više harmoničnih proporcija nego lepote, zdrav i aktivan seks, svetao ten, siguran pogled, opuštene grudi, odlučne kretnje i odevanje. Kao kraljica osvaja neodoljivom inicijativom, a često drži jednoga u rezervi. Bez predrasuda, kompromisa, ili kompleksa, ne zagreva se previše, ne obazire se na trač, slobodna i neće lako posrnuti. Verna iz ponosa, nevernoga napušta bez osvete. Hoće kompletnu ljubav; muž češće mora slediti njeno vođstvo, čak i u postelji. Ne zna kriti ljubav. Nekad padne na titule, krupne darove, sjaj, ili ako udvarač pogodi njene bogate mušice. Dobro ocenjuje dokle može ići, čak i pri vinu. Nije ljubomoma. Ne ceni plitke komplimente. Direktno prihvati ili odbaci. Ne brine da li je sve erotski u redu, topla jednako po svoj dubini, zidovi jaki; sve drži u ruci. Imponuje i u kuhinji, hvali sinove, pa i muža koji postaje ili parajlija ili papučar.

LAV – ON

Lav je jakih načela kojima muči okolinu. Voli fasadu, formu i dostojanstvo. Prelazi preko ogovaranja; ponos može trpiti, ali on ostaje dobar roditelj i bračni drug, makar i formalno. Više drži do časti nego do erotike. Porodica je građanska dužnost; pri ulasku u brak briše sve ranije avanture i neće da čuje za ženine.
Taj pater familias nije ljubomoran, sve je pitanje ponosa. U njemu je moralna i fizička zaštita; hoće ženu koja reprezentira izvan kuće a ugošćuje u kući. U kući pridaje važnost sitnicama a izvan kuće samo krupnim stvarima. Vrlo je važan start u ljubavi. Veran je, ali ponekad mu treba ljubavnica da se proveri. Libido jači, tup, glup, a ljubavnik je ako ima VE u blizini SO. Inače ceni uvek status kvo.

DEVICA – ONA

Devica je nenametljiva, korektno odevena, deluje hladnom otmjenošću. Udaje se kasnije jer pažljivo bira muža, puca na onoga iz višeg društva. Povučena i nikako neće da padne u prvoj igri, odmerava namere i postupke, čuva odstupnicu. Neupadljivo i podozrivo upoređuje, smeje se erosu starijih, racionalnim stavom komplikuje sentimentalne odnose, da partner gubi strpljenje. Kad se borba rasplamsa pobegne i žali. Štedi se, erotski čista i mutna, strast je ne zanese, poljubac ne iščekuje. U novije doba lakše pada nakon strpljivih dokazivanja udvarača. U braku su osjećaji hladni, teže začeće. Često je šrtva dužnosti majke, drugarice ili ljubavnice. Nakon što je nepopravljivo propustila više prilika odluči se na intimne veze, i opet nakon dugih priprema što bi i slepac uočio. U braku je važno vedro raspoloženje, korektan ton, bez eksperimenata, o intimi uopšte da se ne diskutuje. Ponekad je važna kuhinja, jer kod nje često “ljubav ide kroz stomak”. U seksualnom odnosu je dosta hladna, tesna i neuigrana. Ova ruža ispod trnja, koči iskustva, verna je mužu jer analizira “šta li će ljubavnik misliti”, a postaje neverna kad je nesretna i u bezizlaznoj situaciji. Ne trpi brutalan napad, rađe masturbacija ili blud za novac. Treba joj drug koji će je prihvatiti za ruku, koji zna onu “sve u svoje vreme”.

DEVICA – ON

On je hladni skeptik i mora dvostruko paziti na izbor. Previše posmatra i pronalazi nedostatke pa stvar iskompleksira. U ljubavi nema dubine, u erosu nema topline, cepidlači erotske odnose i prisiljen je da glumi strast. Seksualni odnosi su vrlo higijenski, ali analiziranje lako dovede do osećaja neukusa (Seksualni odnos nije estetski čin što pokvari uživanje.
Drži vernost; do raskida dođe nakon dugih veza sa saradnicom na radnom mestu. Od `ene zahteva previše a sam toliko ne daje. Zaviruje u kuhinju, bavi se sitnicama, i kad se odnosi pokvare teško je utvrditi koji je partner zaista kriv. Voli precizan ispitivački rad i ako se oboje bave sli]nim poslom brak će biti trajan. Sređuje materijale i drago mu je ako to žena ceni. Ceni ženu ali poželi u starije dane kliznuti da mu ne bi rekli “tunto”. Libido kriv, dug, za trajnu ljubav često kriv. Najčešće mora da balansira između gnjavatora i papučara. Treba mu tiha radišna žena sa minimumom erotike.

VAGA – ONA

Vaga je ljupka i graciozna, stvara atmosferu povjerljivosti. Iza njene koketerije krije se vrlina. Duboko emotivna i rasuđuje po osećaju. Rafinirana u ljubavi; traži da bude voljena, vođena, nošena i ljubljena. Izlaže svoju lepotu a ne rezonuje koliki je to rizik. Teška iskušenja: Ne zna odbiti udvaranje ni dodire, da ne bi ispala gruba; ne odoli u prilici jer je mazna; nekad žrtva običaja; treba je na vreme izvući. Kasnije, iza pada, teško ju je navući na tanki led. Često su to poludevice, ili posrnule koje javnost žali. Higijena, ukusna odeća, šarm, prozračni ten, podatna koža… sve traži čistoću braka, ali ko zna na koga će naići. Razočaranje je tera u ekstrem: kafana ili manastir. Provokacija je goni do bezumlja pa i do najgoreg. Žrtvuje se za decu, lepi se uz muža, prašta, deli brige i poslove. Nema moralne snage da izdrži u težim situacijama. Cvet kome treba puno pažnje da sretno dođe plod. Bira dugo muža i često se ne uspe udati. Verna je jer se boji scena i ogovaranja. Prevari zbog neotpomosti, lepe prilike, zatim resko slaže i kao zaboravi. Lakomisleno obeća, kasnije izvrda čim uoči svoju lakomislenost. Inače se pred sobom ne osjeća krivom: bio je takav štimung, muzika, valcer, lepo ophođenje. Još glatka, suva, klizava, malo dlakavosti. Treba nežnu predigru. Brak najčešće iz čiste ljubavi. Nesreće najčešće zbog poverenja. Ako je veza, znači da je hladna; ipak masturbira, muž, normalno, sumnja da ima s nekim vezu.

VAGA – ON

On je prijatan i šarmantan, više osvaja kao drug nego muškarac za kim se žudi. Kineski stil ljubavi; više emocije nego strasti, više milovanja nego seksa, prevladava etički momenat. Sa lakoćom stvori poverenje a nema prodorne bezobzirnosti da ide dalje.
Lako troši na devojke, igra u novac, pozajmljuje, ne goni dužnike. Kao mladić cveće i serenade, povede se za okolinom; kasnije ispravlja. Sređen muž, ali bolje je da blagajnu prepusti ženi. Nije odlučan pri odgoju dece. Prašta, jer mu je lepa laž draža od grube istine. Dozvoljava saradnju i penetraciju. Libido više pravilan nego prodoran. Neveran samo ako je razočaran. Ako su spoljne planete s Venerom dobro položene, brak je pun ljubavi do smrti. Lahor miluje, usaglašuje. Ako je VE 90 MA nikad neće biti uredno zadovoljen; loš pristup.

ŠKORPIJA – ONA

Ona je atraktivna vamp žena, očarava i fascinira svojom magijom više nego lepotom. Pleni pažnju po salonima, iz zagonetnog tamnog pogleda bije strast koja nudi fatalne pustolovine. Ne otkriva ljubav jer strepi od promašaja. Osvaja s lakoćom a odbacuje bezobzimo. Ne zna praštati, raskid makar iz očigledne zablude neće povući. Gde svoju polugu podmetne osiguran je uspeh, neminovan i poguban. Odluči da se nametne i slumi suparnicu. Prezire snobove. Ako se poda ljubomori gubi vlast nad sobom i do kraja ruinira život. Podozriva je i kontroliše muža, čuva ga, ona je u pantalonama, ali mušu ne stvara suvišne izdatke. Aktivnošću ili pasivnošću najviše naškodi sama sebi: Silovite želje, strast, oštar jezik, sukob sa zakonom; ne slučajno ovaj znak rađa najviše veštica. Rutava, preuska ili preširoka; šumska ponornica, crna jama što vuče u ambis. Neverna samo da utoli požudu, obeča i održi. Padne na priče iz crne magije, Kama Sutra i sl. Slaže ubedljivo. U starosti nadžakbaba.

ŠKORPIJA – ON

Škorpija ne zna sredinu, hoće sve ili ništa. Oprezno se upušta i zato propusti brojne prilike. Čim uđe u odnos zaokuplja tolikom snagom i strasti da ona nema daha osvrnuti se na drugog. Osvrne li se, on kida i prezire. Teroriše svojim osećajima partnerku a u dubini čuva zalihu osvete da u danom času sruši svu izgrađenu sreću. Treba mnogo dobrih aspekata pa da se drugi s njim usaglasi.
Reka koja dere sebe i oko sebe. Nesvakidašnji crni oblak nimbus. Gord i fanatik u osećajima, u brak ulazi da smiri požudu. U ljubomori spreman na zločin. Nekad miran i apstinent; ne brani se ako ga okrivljujemo, ali čim prekipi, žestokom ironijom i sarkazmom prkosi smrti. Ne daje darove, ne prima saučešća, opasno je provocirati ga. Ne prašta nevernost. Njemu treba drugarica radi uzbuđenja. Ako je smiren, zna ženu zaluditi i vezati uz sebe. Libido prodoran, u orgazmu ludački izgled. Mrak, platina, ten, žestok čak i kod ljubljenja.

STRELAC – ONA

Ona je žeravica pod pepelom, uvek može da razgori oganj. Ima vlastito gledište na eros, ali to ne natura. Sklona slobodnom ophođenju, humana, nikad monotona, uvek stane na ravnu nogu s partnerom, često ga i pomaže. Redovno traži muža iznad proseka, ako je niži ona ga uzvisi. Za žrtvu ne traži kompenzaciju; nakon razvoda ne pravi pitanja, oda se sportu ili manastiru. Oduševljava, ohrabruje, ima žara i (s) njime vlada. Topla, obuhvatna, nudi orgazam, samo oduvati pepeo. Prijatna intimnost; pada na izjave o posebnoj vrijednosti, sportu, muzici. Otvorena prema prijatelju, ne ženira se svući. Za nju pišu Kamu Sutra. Osvaja ugodnom pojavom, duhom, i moralnim prigovorom “zašto si takav…” Obično ne zna lagati.

STRELAC – ON

Ima koncepciju ljubavi kao zakonitosti reda među ljudima. Galantan ljubavnik, zna sve o seksu i fudbalu, a traži ženu koja će shvatiti njegove ideale, da ga ne razuverava pa makar bio u pitanju bigotizam. Ili barem da bude uz njega vesela, s dosetkama, da se u njenom krilu odmara od napora. Pristojan neusiljen takt u mladosti, u braku hoće miran kontakt, poverenje, da podiže partnerku.

Misaon je i daje se razlogu; sve se na vreme daje popraviti; ali ako ona sve ne shvati on gubi moralnu snagu. Ne uhodi, ne vara, a ako ona prevari on svesno prećutkuje držeći tako moralnu premoć u braku. Čist je i svetao, u normalnim uslovima najbolja erotska i duševna veza, u životu ipak često dva braka. Uzajamno poverenje za njega je najvažnija stvar u životu.

JARAC – ONA

Ona je planinski cvet u dolini, zapuštena, neshvaćena; privuče nas pogledom ali malo obećava, još manje daje. Nema strasti, ni osmjeha, ne koketira; prirodna, vjema, a u teškim časovima vrlo požrtvovana. Ne dozvoljava ni erotske šale; rađe masturbacija. Nije za sekretaricu; jeste za film, režiju, pozorište, izučavanja na području opipljivoga. Pribavi sebi poštovanje porodice i društva. Niži tip je blaziran, bljuti proste reči, blud za čiste pare jer eros je samo na rečima. Ne reaguje na udvaranja i kasnije žali. Redovno je u stavu odbrane, a padne na kritička dokazivanja kako je baš ona izuzetna žena, kako je lepo s njom studirati, planirati ili planinariti. Tako ozbiljno i kritičko udvaranje polako budi u njoj zanos i više joj ne treba jedan u rezervi. Kao pećina, prilaz leden, dubina topla, bez kreveta ništa. Neće kućnih prijatelja, nikakav trougao a kamoli multiseks. A verna zbog hladnoće, nevernost ne prašta, ali se ne sveti namerno.

JARAC – ON

Jarac je bez romantike i strasti, hladan i odmjeren; konstruktivan realist manje gleda erotske igre a više ekonomske procene. Investira u budu[nost, traži ženu za majku a heteru za ljubav.
Nije bez kompleksa, podozriv je i izolovan. Ciganska muzika krene ga iz nostalgije pa u dobrom štimungu shvati sevdah. Nevernost mu se gadi, zna trpeti ali i na vreme zrelo i neodgodivo presjeći tok stvari ako ne ide kako treba. Strog je otac, sam će decu uredno izvesti na put a ženu zaboraviti. Na zabave ne ide sam, ali u kući ćutke čita novine. Poljubac je očinski. U seksualni odnosu nekako trom, zadovoljava dimenzijama. Ne preporučuje se strastvenim ženama.

VODOLIJA – ONA

Ona je nekonvencionalna, nesvakidašnja, ne oseća se ničim sputana pa je od nje sve možete očekivati. Uvek šik, smelo kombinuje oblačenje pa privlači više udvarača. Spontano koketira, ležemo i bez predrasuda stupa u odnose gde stigne misleći da je i njoj dozvoljeno sve što i muškom rodu. Oduševi udvarača koji misli da je naišao na laku robu, a ona tek ležemo zapita: Sta hoćeš? Gracijom i ljupkošču lako osvaja, ali u ljubavi traži daleko više nego goli seksualni odnos. Zato i u brak teže ulazi znajući da je tamo sve monotono. Ona ima jednako strasti i osjećaja i zna se žrtvovati. Viši tip, koji se bavi umetnošću, naročito je interesantan. Ne podnosi mušku brutalnost, intuicijom brzo prozire i odbacuje prostaka. Pada na stil, muziku, piće, romantiku, ekscentrične dijaloge o svetu, ili ležemo prosto “sve u svoje vreme”. Ne proverava muža, sve reši prijateljski. Neispitiva, neverna tek zavisno od okolnosti, društva, vis major.

VODOLIJA – ON

On je ekscentričan, sa dozom simpatične ironije, dvosmislenih upadica, ležeme boemištine; zato rado viđen u društvu žena. Moderan i sklon za slobodne veze, zlu ne trebalo i grupni seks. Ipak odan porodici i sve to jednom zna da usaglasi. Treba mu žena sa više stalnosti i razumevanja. Vrlo je osećajan, human, iskren, ali duševne žice tanane pa u taktu treba biti obazriv. Žena mora čekati da on progovori. Nikad se ne zna zašto ćuti; može naglo i prasnuti: U oblaku tmurnom krije se blaga kiša ili grom.

U veselom društvu to je kolovođa, intiman, neposredan. U odsudnim časovima iznenada se žrtvuje i ne traži nikakva priznanja. Originalan po shvaćanjima, čak i pomalo uvrnut, pa je u starije dane opasno skretati ga s puta. Romantični eros, on sam sebi dokazuje ljubav. Ne nameće se, ženu vara radi smirenja ili nužne promene, ali i ženinu neveru želi razumeti. Žali je, zna je pozajmiti dobrom drugu. Nedovoljno objašnjiv; toliko brine za svoje najbliže, a u situaciji za neznane drugove stavlja glavu u torbu, odnoseći se ležemo prema životu ili smrti.

RIBE – ONA

Ona je pokrivena mušica, erotski ekstravagantna, pretvara se kao neosvojiva, a želi nedostiživi erotski užitak. Strah je od dolazećeg ali juri u mrak, uvući će se u krevet muškarcu ako je sigurna da je neće prepoznati. Mekana noćna boginja u svili; razboli se na grubu reč. Kompleksna žena, puna vizija, instikata, morskih tajni; radosna ako ima skrivati takvu prošlost. Opija se romantikom valova, vinom, noćnim jedrenjem, maskenbalnim plesom, pesmama trubadura. Žrtva; prepušta se situaciji, ne zna se osloboditi postavljenih mreža. Dubinska priroda, duševna, požrtvovna, a neotporna na tiha udvaranja. Uvod je težak jer je nekako nepristupačna ljubljenju. Zna dugo biti zaljubljena a da to ne pokaže. Uporno traži ideal, piše pisma umetnicima, plače, želi biti zavedena a beži od zavodnika. Iziskuje manipulacije, trljanje, masažu, bičevanje; hoće paliti i praštati. Mokra, osetljiva, tiho žari, morska uvala, provala. Nevernost čini tražeći ideal, jačega; prekid akta joj ne smeta, ali trpi i dalje čuti; erotska zagonetka. Vaginizam. Nimfomanka. U večnom traganju nekad popuste nervi i lako posegne za drogom.

RIBE – ON

On je povučen, miran, stidljiv, čeka da ga događaj ubaci u priliku sa voljenom: Valu treba poticaj pa da produži dalje istim ritmom. Ljubav ne iskazuje rečima, zbuni se u datoj situaciji, izmotava se da zakaže sastanak i teško devojci ako mu se ne zna nametnuti. Na moru će spasiti utopljenika a da mu se ne predstavi.
Zamišlja voljenu i zatvara oči da mu se opet pojavi, a u susretu isklizne. Ne hvali se uspesima kod žena pa bude meta preljubnica. Seksualni odnos spontan i mlak, bez uvoda. Revnostan otac i muž, beskrupulozna žena mota ga oko prsta. Nevernost ne preduzima bez silovite situacije; ženi prašta i ne proverava; čak ignoriše dati inflagranti. Adaptira se toliko uz ženu da neće emotivnih dilema. Eros zagonetan, mutan, traži malo, žrtvuje se mnogo.

(astrosporto.com)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here